Kinderhuis SIP Memorial Home

Sinds begin 2008 steunt Amaidhi een initiatief van Corrie en Jan Vincent, leden van ons bestuur. Zij hebben in Chennai gewoond en zijn daar in contact gekomen met het kinderhuis van het South Indian Positive network: SIP Memorial Home. In dit kinderhuis worden kinderen met hiv/aids en niet-geïnfecteerde kinderen opgevangen. Die laatste kinderen hebben wel ouders die lijden aan aids. 

De kinderen krijgen verzorging van toegewijde vrijwilligers. Hoofd van het SIP Memorial Home is Noori Saleem. Zij is een transgender die zich sterk heeft gemaakt voor de rechten van mensen met aids of hiv in Zuid-India en voor de rechten van transgenders. Zij heeft de dagelijkse leiding over het huis en zorgt voor fondsenwerving voor heet dekken van de dagelijkse kosten.

De kinderen met hiv/aids staan onder behandeling bij het Kilpauk Medical College Hospital in Chennai. Deze behandeling wordt gratis gegeven. Alle kinderen van schoolgaande leeftijd gaan naar school.

Het huis waar de kinderen nu verblijven is een gehuurd pand in Chennai. Corrie en Jan zijn in 2008 gestart om gelden te verwerven voor de bouw van een nieuw tehuis in Cholavaram. De grond waarop het nieuwe tehuis wordt gebouwd is geschonken door een organisatie. Op 2 januari 2016 hebben Corrie en Jan met Noori een overeenkomst getekend waarin afspraken over de bouw zijn vastgelegd. Momenteel (mei 2018) is de begane grond voor 3/4 af. Als deze klaar is kan het huis bewoond worden. SIP gaat dan zelf op zoek naar fondsen om er een eerste verdieping bovenop te zetten.

Jan en Corrie hebben met diverse acties geld bijeengebracht, onder meer door middel van een voettocht naar Polen. Daarnaast zijn grote bedragen gedoneerd door de volgende fondsen: Stichting Kinderfonds van Dusseldorp, Stichting Graag Gedaan, de Dr. Hofsteestichting en de Stichting Weeshuis te Nijkerk. In totaal werd tot nu toe 55.762 euro overgemaakt. Amaidhi dankt deze fondsen van harte voor hun bijdrage.

In oktober 2017 heeft Books 4 Life Nijmegen Amaidhi genomineerd voor een geldprijs, samen met 2 andere projecten. Op 25 november wordt het publiek gevraagd om een stem uit te brengen. Komt u ook? Het adres is Wolfkuilseweg 19. De bijeenkomst begint om 13.30 uur.