Archief

Hier vindt u afgesloten projecten en eerder verschenen publicaties.

Voor de nieuwsbrieven - ook die uit eerdere jaren - kunt u kijken bij de rubriek Nieuwsbrieven.

Projecten

Steun aan St. Joseph's Hospital

Amaidhi heeft de kliniek St. Joseph's Hospital de afgelopen jaren diverse donaties in geld en goederen gedaan:

Projectrapport St. Joseph's Hospital 2002

Voor de toerusting van het St. Joseph's Hospital schreef Amaidhi in 2002 een projectrapport.

Chennai Tailoring Team

In de sloppenwijk Kalyanapuram in het noorden van Chennai (Madras) is met hulp van Stichting Amaidhi de kleermakersopleiding Chennai Tailoring Team opgezet.

Na de Tsunami

Stichting Amaidhi heeft vanaf het moment dat de tsunami eind december 2004 Chennai trof geld ingezameld voor de leniging van de noden. Wij hebben meer dan 100.000 euro voor dit doel ontvangen. Dat is besteed aan noodhulp- en wederopbouwprojecten van Karunalaya Social Service Society onder leiding van dr. Paul Sunder Singh.

Marialaya

Onder de naam Marialaya vangen zusters van Don Bosco in Chennai meisjes op die op straat zwerven of vanuit de dorpen richting Chennai trekken en daar in de p

Zonta Resource Centre

Aids is in India een groot probleem. Zonta Resource Centre is een opvanghuis voor vrouwen met hiv en aids in Chennai. Ze krijgen er een dak boven hun hoofd, medische begeleiding en een zinvolle dagbesteding.

Reisverslagen

Reisverslag Peter Deurloo projektbezoek 2008

Reisverslag Peter Deurloo projektbezoek 14 januari- 3 februari 2008

Erik van Oosterhout in India

Erik van Oosterhout uit Beuningen was in 2009/2010 inĀ India en werkte toen bij het project Karunalaya.

Nieuwsberichten

Vraag en Aanbod geeft 500 euro

Zaterdag 29 maart kregen we van kringloopwinkel Vraag en Aanbod in Wijchen 500 euro voor de aanschaf van 400 schooltassen met pennen, schriften en boeken voor kinderen in India.

Opkomen voor gelijke rechten

Lore de Graaf studeert Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Zij maakt zich sterk voor gelijke toegang tot onderwijs van meisjes en jongens in de hele wereld. Ze schreef er een artikel over waarin ze mensen oproept zich uit te spreken voor gelijke kansen.

Jan en Corrie liepen naar Polen

Onze bestuursleden Jan en Corrie Vincent zijn zondag 9 maart 2013 vertrokken voor een sponsorwandeltocht naar Polen. Daarmee halen ze geld op voor het SIP Kinderhuis van Noori Saleem (zie bij projecten).

Ralph reist door India

Ralph Brieskorn reisde in januari 2013 samen met de Amaidhi-bestuursleden Nathalie de Haan en Peter Deurloo naar India om onze projecten te bezoeken.